关于举行香港科技大学陈文新教授学术报告会的通知

发布时间:2017-07-17设置

报告题目:Engineering Research Methodology 工程学科中的研究方法论

报 告 人:陈文新(Mansun Chan)教授(香港科技大学)

报告时间:201784日(星期五)9:30-11:30

报告地点:五山校区逸夫人文馆二楼报告厅

欢迎广大师生积极参加!

电子与信息学院

2017717

报告摘要

While research has been emphasized in many areas, there is a lack of formal forum for faculty and students to share their research experiences in a structured manner. In particular, systematic research process is not covered in any classes and researchers have to acquire the necessary skill by trial-and-error. This seminar is designed to give a general perspective about ecosystem of research for people who are interested to know more about the subject. It focuses on the high value added activities of the research supply chain to build up competence of researchers in their future career pursuit in both industrial and academic organizations.

报告人简介

Mansun Chan(陈文新)教授,分别于19901991年获加州大学圣地亚哥分校电子工程及计算机科学双学士学位,19941995年加州大学伯克利分校硕士、博士学位,1996年加入香港科技大学工作至今。期间,他曾作为主要贡献者,开发出著名的器件仿真模型SPICE BSIM3,被包括SEMATECH在内的大多美国公司引用作为工业标准。他因为在器件建模与电路仿真等系列工作的贡献,获得众多奖项荣誉,并于2012年晋升IEEE Fellow。近年来,他致力于本科生、研究生教学工作,并设计开发工程研究方法论列课程,在香港科技大学及内地多所大学(如北京大学等)讲学。

附件: