关于举行浙江大学程鹏教授学术报告会的通知

发布时间:2018-04-16设置

报告题目:Secure Consensus-based Time Synchronization in WSNs
报 告 人:程鹏   教授
主 持 人:李远清 教授
报告时间:2018年4月19日(周四)上午10:30-11:30
报告地点:自动化学院3号楼六楼学术报告厅
欢迎广大师生踊跃参加!

自动化科学与工程学院
2018年4月16日

摘要
Time synchronization is a fundamental service for various applications in wireless sensor networks. The recent consensus-based time synchronization protocols have provided fast convergence rate and high synchronization precision, but are still vulnerable to different malicious attacks. In this talk, we focus on how to defend the consensus-based time synchronization in wireless sensor networks under message manipulation attacks. We propose novel defense mechanisms to achieve secure distributed time synchronization. Furthermore ,we prove that the protocols guarantee the network time synchronization with fast converging speed.

个人简历:
程鹏,教授,浙江大学工业控制研究所副所长、网络空间安全中心副主任。研究领域为控制系统安全、网络化估计与控制、信息物理融合系统/物联网等。在相关会议MobiSys、MobiHoc、INFOCOM和期刊IEEE TAC、Automatica、IEEE TDSC等发表论文50余篇。获2014教育部科技进步一等奖、2017教育部自然科学一等奖、2016国家科技进步二等奖,霍英东青年教师奖。担任IEEE Trans. Control of Network Systems编委,中国自动化学会工业控制系统信息安全专委会秘书长。

附件: