Artistic campsite designed to promote youth development in mountain village

2019-02-26



The Raleigh Campsite in Guizhou province, designed by architects of the Architectural Design Institute of SCUT, is a non-profit youth development campsite rooted in a mountain village to explore a mode combining youth campsite with country development.

This project attracted contribution donation from enterprise by design proposal and was built by Raleigh companions and local craftsmen in cooperation. After completion, non-profit youth development activities are organized in the campsite regularly to empower youth and country development constantly.

The project is located on a narrow slope of the mountainside near the village entrance where the village road links up to the county road. The mountains stretch in the distance. The site is an abandoned primary school with a three-story teaching building.

Considering the compact site, the design adopts a concentrated layout; a multifunctional lodge and a variety of outdoor venues are built extended on the south from the renovated teaching building.

New service facilities including washrooms, toilets, shower rooms, kitchen were set up around the main activity area, while a village library opened to local neighborhood especially children is set up on the junction of the campsite entrance and the village road.

Since it is moderate yet rainy in Guizhou, rainproof and ventilation are the primary needs of local buildings. The multifunctional lodge, the most important space in the campsite, built up a continuous space with undulating hamper membrane top. The plane is non-orthogonal with scattered interspaces open to the mountains and villages. Platforms rise in micro-displacement altitude. Pixelated bamboo interfaces present translucent.

These altogether form a settlement space. People can perceive the companion activities, natural scenery and experience the open, interactive and sharing campsite atmosphere.

To view more pictures and learn more details about this artistic work of SCUT architects, please refer to the original article published by ArchDaily.


Source from ArchDaily
Picture by Yao Li
Edited by Xu Peimu
From the SCUT News Network

返回原图
/