关于举行Anna Czarna、蔡伟波、王育才3位专家学者学术报告的通知

发布时间:2018-03-05设置

报告时间:201839日下午14:00

报告地点:大学城校区B2-101会议室

主 持 人: 教授

报告题目:

题目

报告人

14:00-15:00

Complexity of Tracking the Fate of Bone Marrow Stem Cells at the Single-Cell Level

Anna Czarna

15:00-16:00

高分辨活体成像解析纳米药物的胞内及体内转运

王育才

16:00-17:00

Molecular Imaging, Image-Guided Drug Delivery, and Theranostics

蔡伟波

欢迎广大师生前来参加!

华南理工大学医学院(生命科学研究院)

201835

报告人简介:

Anna Czarna, PhD. Research scientist at Department of Advanced Therapy, Cardiocentro Ticino, Swiss Institute for Regenerative Medicine (SIRM), scientist with several years of experience in biochemical and cellular laboratories. Received a Ph.D in Biochemistry (2006-2009) at Max Planck Institute Universität München, MPI Biochemie, Munich, Germany in the Department of Prof.In 2016 started as research scientist in Cardiocentro Ticino, in a newly formed unit of Advanced Therapies, working with human heart lung samples to develop the methodology to treat the pulmonary diseases in patients with Diabetes, Chronic Obstructive Pulmonary Disease and Idiopathic pulmonary fibrosis, as well continuing the translational science initialized at HMS within the regenerative medicine and stem cell research. The research not only concentrates around the pulmonary disease but also touch the aspect of diabetes and diabetic cardiomyopathy as part of the stem cell research.

王育才,男,教授,博士生导师,中组青年千人划入选者(2015年)。2005年于中国科学技术大学获得学士学位;2010年于中国科学技术大学获得博士学位;20111月起先后于圣路易斯华盛顿大学生物医学工程系、佐治亚理工学院生物医学工程系及芝加哥大学James Franck研究所从事博士后研究。20159月入职中国科学技术大学生命科学学院任教,主持或参与科技部重点研发、基金委重点项目、面上项目等。多年来一直从事纳米材料在癌症治疗及成像领域的研究,在Nat Mater Nat Commun PNAS Nano Letters ACS Nano国际学术期刊发表研究论文70余篇,引用次数超过3000次,H-index 33。还为Advanced Functional MaterialsMacromolecular Bioscience撰写邀请综述,并为Nature Materials撰写论文评论。

蔡伟,国加州大学圣地亚哥分校化学专业博士。于2005年至2008年期间,在美国斯坦福大学分子影像中心从事博士后研究。现任美国威斯康星大学麦迪逊分校(UW-Madison)放射学系,医学物理学系,生物医学工程系,材料科学与工程系副教授(有终身教职)。他在UW-Madison主要从事分子影像及纳米科技的研究(网站:http://mi.wisc.edu/index.htm)。蔡伟波博士已发表学术论文240余篇 (包括第一/通讯作者的Nature Nanotechnology, PNAS, Accounts of Chemical Research, Advanced Materials, JACS, Angewandte Chemie, Advanced Drug Delivery ReviewsNano Letters, Nano Today, ACS Nano, Cancer Research, Clinical Cancer Research, Nature Protocols, Small, Biomaterials, Theranostics, Journal of Nuclear Medicine,等等)。他的论文被引用超过12000次,H因子超过65。他还编辑了3本学术专著。

附件: